2024 lesz az automatizáció éve? 8 okot sorolunk amiért igen!

2024 lesz az automatizáció éve? 8 okot sorolunk amiért igen!

2024 az automatizáció irányába történő elmozdulást hozza magával, hogy a szállodák, hatékonyan átalakítsák a vendégélményt és csökkentsék a költségeket.
hotel automatizáció

A 8 legfontosabb ok, amiért a vendéglátás gyorsan halad az automatizálás felé 2024-benA mobilalkalmazásoktól és az önkiszolgáló kioszkoktól az AI-alapú platformokig az automatizáció már mindenütt jelen van a szállodákban, éttermekben és utazási vállalkozásokban.

A legfrissebb felmérések szerint a vendéglátóipari szolgáltatók több mint 80%-a integrál automatizált rendszereket a műveletek egyszerűsítése, az emberi hibák minimalizálása és a teljesítmény optimalizálása érdekében. Ezt az automatizáció felé való elmozdulást a változó fogyasztói preferenciák, a munkaerőhiány, a növekvő működési költségek és a fokozott hatékonyság iránti igény összefonódása hajtja.
 
Az okoseszközök térhódításával a fogyasztók személyre szabott, zökkenőmentes élményekre vágynak étkezéseik során vagy szállodai tartózkodásuk alatt. 

Ugyanakkor a vendéglátó vállalkozások a növekvő munkaerőköltségekkel küszködnek, és nehézségeik vannak a nyitott pozíciók betöltésében. Az automatizáció lehetőséget kínál arra, hogy kevesebb erőforrással többet érjünk el, miközben örömteli élményt nyújtúnk a vendégeknek.

Ahogy részletezésre kerül, a jövőbe tekintő üzemeltetők az automatizációt a versenyképesség megőrzésének új alapkövetelményeként kezelik. Az automatizáció segíti a vállalkozásokat működésük egyszerűsítésében, költségeik csökkentésében, betekintést ad a vendégek igényeibe, és csúcsminőségű szolgáltatások nyújtását kínálja. A vendéglátóipar határozottan az automatizáció korszakába halad, és a győztesek azok lehetünk, ha kihasználjuk a technológiát a vendégeink tartózkodásának átalakításában. 

Milyen okok szólnak az automatizálás mellett?

 

1.    Fejlődő vendégelvárások


A mai fogyasztók magas szintű elvárásokat támasztanak a szállodai tartózkodások és éttermi látogatások során, amikor zökkenőmentes, személyre szabott kiszolgálás és interakciók kerülnek szóba. A vendégek azt várják, hogy a technológia fokozza élményeiket, és ne rontsa el azokat. A szolgáltatóktól elvárják, hogy ismerjék meg preferenciáikat és korábbi interakcióikat. A vendégek mobilalkalmazásokat, önkiszolgáló lehetőségeket és automatizációt keresnek, amelyek segítenek személyre szabni és szabályozni élményeiket.

A legfrissebb felmérések alapján a vendégek több mint 80%-a személyre szabottabb tartózkodási élményt szeretne, amit a technológia lehetővé tesz. A vendégek megszokták az olyan vállalatok valós idejű, igény szerinti szolgáltatásait, mint az Uber, az Amazon és a Netflix. Ezt a szintű személyre szabást és letisztult szolgáltatást várják el a szállodáktól és éttermektől. Az önkiszolgáló kioszkok, a mobil be- és kijelentkezés, az intelligens szobavezérlők és az automatizált szolgáltatások lehetővé teszik a vendégek számára, hogy saját élményeiket személyre szabják.

Az adatelemzés és az automatizáció kiaknázásával a vendéglátóipari vállalkozások képesek minden vendéget egyedileg kiszolgálni, és személyre szabott ajánlásokat és ajánlatokat nyújtani. A mai fogyasztók élményközpontúak, és a technológián keresztüli zökkenőmentes kiszolgálás már inkább elvárás, semmint kellemes meglepetés. A vendéglátás üzemeltetőinek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a digitális képességekre és az automatizációra annak érdekében, hogy megfeleljenek és túlszárnyalják a változó fogyasztói elvárásokat.


 

2.    Bevételoptimalizálás


Az árképzés bizonytalanságát csökkentő bevételoptimalizálási megoldások stratégiai előnyt biztosítanak a szállodai szervezeteknek, mivel automatizálják az árkorrekciókat a nap folyamán. Ezáltal hozzájárulnak a bevétel és a nyereség növekedéséhez. A szállodatulajdonosok egyre inkább olyan fejlett bevételkezelési megoldások felé fordulnak, amelyek precíz gépi tanulási algoritmusok által vezérelve képesek kiszámítani a kereslet-előrejelzéseket, javasolni stratégiai értékesítési megközelítéseket, valamint automatizálni olyan folyamatokat, mint a tartózkodások szabályozása és a szobafoglalás-kategóriánként.

Ez magában foglalja a kedvezmények nyújtását a kevésbé forgalmas időszakokban, és az árak felfelé történő korrigálását a kereslet csúcsidőszakában. Az ilyen árképzési stratégiára öt felnőttből négy pozitívan reagál.

 

3. Munkaerőhiány és költségek


A munkaerőhiánnyal együtt a bérek gyorsan emelkedtek az egész iparágban. A minimálbér-emelések számos államban és városban megemelték az általános munkaerőköltségeket. A szűkös létszám és az emelkedő bérek drámai növekedést eredményeztek a vendéglátásban felmerülő munkaerőköltségekben, ami megszorította az üzemeltetőket. Mivel a munkaerő bérezése továbbra is a vendéglátás legnagyobb működési költsége, a növekvő költségek miatt az üzemeltetőknek meg kell találniuk a módját, hogyan tehetnek többet kevesebb személyzettel.

A munkaerő-menedzsment eszközök automatizálják az alkalmazottak ütemezését, munkaidejük nyomon követését és teljesítményük irányítását. A munkaügyi törvények és előírások betartásával is segítik a megfelelést. Ez nemcsak időt takarít meg és csökkenti az adminisztratív terheket, hanem javítja a személyzet morálját és megtartja a munkát.

 

Tanácsadásra van szükséged az automatizáció terén, esetleg az általános hotel vezetéssel kapcsolatban lennének kérdéseid? Keress fel minket, az űrlap kitöltésével, és az első konzultáció ingyenes és semmilyen kötöttséghez nem kötött!Üzenj nekünk

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.


 

4. Működési hatékonyság


Az automatizálás lehetővé teszi a szállodák és éttermek üzemeltetői számára a műveletek egyszerűsítését és a termelékenység javítását számos módon. A rutinfeladatok megoldásában a technológiára támaszkodva a személyzet a kézi munka helyett a kiváló ügyfélszolgálatra koncentrálhat.

A szállodák esetében a modern, integrált ingatlankezelő rendszer (PMS) automatizálja az olyan feladatokat, mint a szobafoglalás, a be- és kijelentkezés, a számlázás és a készletkezelés, így felszabadul a személyzet, hogy a kiváló vendégélményre koncentrálhasson.Az éttermek számára a rendelési és fizetési folyamatot automatizáló értékesítési pont (POS) rendszer nemcsak felgyorsítja a kiszolgálást, hanem csökkenti a hibalehetőséget is. Képes többféle fizetési módot kezelni, számlákat felosztani, sőt hűségprogramokat is kezelhet. Ezenkívül valós idejű jelentéseket és elemzéseket biztosít, így az éttermek üzemeltetői értékes betekintést nyerhetnek üzleti teljesítményükbe. A készletszinteket valós időben követik nyomon, így az éttermek optimalizálhatják az élelmiszerköltségeket.

Az önkiszolgáló kioszkok lehetővé teszik a vendégek számára, hogy sorban állás nélkül bejelentkezzenek és kijelentkezzenek, illetve rendeljenek és fizessenek, ezzel is elősegítve a gyorsabb forgalmat, különösen a csúcsidőszakokban. A foglalási rendszer használata a szállodai szolgáltatások, éttermek és szórakoztató eszközök – például asztalok, fitneszgépek, kabinok és egyebek – lefoglalásának egyszerűsítésére jobb kényelmi szolgáltatást és eszközkezelést biztosít.

Ezek az automatizált rendszerek együttesen lehetővé teszik a vendéglátó-üzemeltetők számára, hogy hatékonyabban szolgálják ki a vendégeket. Az ismétlődő feladatok egyszerűsítésével az automatizálás lehetővé teszi a személyzet számára, hogy a jobb szolgáltatás nyújtására összpontosítson.

 

5. Továbbfejlesztett vendégélmények


Az automatizálás lehetővé teszi a szállodák és éttermek számára, hogy az elvárásokat felülmúló, személyre szabottabb, zökkenőmentesebb és intuitívabb élményeket nyújtsanak a vendégeknek. Az önkiszolgáló kioszkok egyszerű be- és kijelentkezéssel, érintés nélküli mobilfizetéssel és a szolgáltatások (például takarítás és étkezési foglalás) automatizált ütemezésével nagyobb kontrollt biztosítanak a vendégeknek tartózkodásuk felett.

A mobilalkalmazások lehetővé teszik a vendégek számára, hogy bárhonnan és bármikor hozzáférjenek a szolgáltatásokhoz, értesítéseket kapjanak, és szolgáltatást kérjenek. Az utazók manapság ilyen szintű kényelmet és személyre szabottságot várnak el. Az automatizált chatbotok gyorsan képesek kezelni a rutin vendégkéréseket, felszabadítva a személyzetet, hogy a valódi vendéglátásra összpontosíthassanak.

Összességében az intelligens automatizálás minden érintkezési pontot javít a vendég utazása során. Megkönnyíti a hipertestreszabott, előrelátó szolgáltatás nyújtását, amely minden látogató egyedi igényeit és vágyait kielégíti. Ez tartós hűséget és érzelmi kapcsolatokat épít ki.

 

6. Jobb alkalmazotti tapasztalatok


A vendéglátás automatizálása jobb élményt biztosít az alkalmazottak számára azáltal, hogy csökkenti az ismétlődő manuális feladatokat, és lehetővé teszi, hogy a személyzet jobban összpontosítson a vendégekkel való kapcsolattartásra. A rutin vendégkéréseket kezelő chatbotokkal és a karbantartási munkafolyamatokat egyszerűsítő mobil megoldásokkal az alkalmazottak a komplexebb interakciókra fordíthatják idejüket. Az automatizálás kiküszöböli az adatok kézi bevitelével, több rendszerben történő kereséssel és a papírmunka keverésével járó monoton munkát. A személyzet mentesül ezektől a hétköznapi munkáktól, és erőfeszítéseiket a vendégszeretet emberi elemének emelésére fordíthatják.

Például a bejelentkezéskor az automatizált kioszkok csökkentik a sorban állást és a bejelentkezési időt, lehetővé téve a recepción dolgozók számára, hogy az egyes vendégek személyes üdvözlésére és fogadására összpontosítsanak.

 

7. Adatvezérelt betekintés


Az automatizált rendszerekből gyűjtött adatok felbecsülhetetlen értékű vásárlói és működési betekintést nyújtanak a vendéglátó-ipari szolgáltatók számára, amelyek jobb döntéshozatalt eredményezhetnek.

Az ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) rendszer kihasználása automatizálja az ügyfélkapcsolatok kezelésének folyamatát. Ez a rendszer gyűjti és elemzi az ügyfelek adatait, segítve a vállalkozásokat abban, hogy megértsék ügyfeleik igényeit és preferenciáit, személyre szabják kínálatukat, és erősebb kapcsolatokat építsenek ki.

 

8. Versenyelőny


A mai korban való boldogulás érdekében a szállodák és éttermek nem engedhetik meg maguknak, hogy lemaradjanak az új technológia bevezetéséről. Azok, akik nem tudják automatizálni és ésszerűsíteni a működésüket, azzal a kockázattal járnak, hogy frusztrálják a mai, egyre technológiásabb vendégeket. A zökkenőmentes digitális élményekhez szokott ügyfelek ugyanolyan kényelmet várnak a szobafoglalás, az ételrendelés és a szolgáltatások igénybevételekor. Az elavult folyamatokra támaszkodó hotelek pedig gyakran nehézkes, széttagolt élményt nyújtanak, amely elriasztja az embereket.

 

Legyen szállodád versenyképes a Hotelmentők segítségével, jelentkezz ingyenes tanácsadásra!


Üzenj nekünk

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot. 

Hotel marketing Blog