Magányos utazók, akiknek meg kell értenünk az igényeiket

Magányos utazók, akiknek meg kell értenünk az igényeiket

A turisztikai szakemberek egy új típusú utazó megjelenésének szemtanúi: a magányos utazó. A kutatások elárulják, hogy a felnőttek 60%-a utazott már egyedül. A jelenlegi szálláskínálat azonban nem ehhez a vendégkörhöz igazodik. A szállodák általában kétágyas szobákat kínálnak az egyedül utazók költségére. A szállodatulajdonosoknak ezért figyelembe kell venniük az utazók ezen új és növekvő szegmensét. Ezzel a cikkel segítünk megérteni a magányos utazók elvárásait. Néhány megvalósítási megoldást is kínálunk.

Kik ezek az új utazók?


A Kanadai Statisztikai Hivatal definíciója szerint magányos utazónak minősül az a személy, akit az utazás során nem kísér el háztartásának egyik tagja sem. Ezért a csoportosan utazó személy is egyéni utazónak minősül.


Ez az új tendencia az elmúlt években bekövetkezett demográfiai változásokkal magyarázható. Manapság egyre többen élnek egyedül. Valójában a fejlett országokban a háztartások közel 35%-a egyszemélyes. Ennek számos oka lehet: késői házasságok, válások vagy későbbi gyermekvállalási vágy.


A St. Gallen Egyetem által végzett tanulmány a független utazók profiljára összpontosít. Látható, hogy a többség aktív társasági életet folytató, magas jövedelmű ember. Ráadásul utazási szokásaik eltérnek a többi utazótípustól. Valójában az egyedül utazók szívesebben indulnak el a szezonon kívül és gyakrabban.


 

Miért utaznak egyedül egyre többen?Bár egyesek számára ijesztő lehet az egyedüli utazás, ennek a tendenciának számos előnye van. Ennek a jelenségnek az elsődleges oka a szabadság keresése. Egyedül utazni azt jelenti, hogy az útvonalat és a tevékenységeket a vágyai szerint módosíthatja anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötnie.


Egyes utazók számára ez a személyes fejlődés szinonimája. Valójában a magány az önmagunkon való gondolkodás időszakává válik, és bizonyos nyugalmat hoz. A komfortzónájából kilépve az utazó többet tud meg önmagáról. 26%-uk számára az egyedül utazás olyan élmény, amely lehetővé tette számukra a növekedést.


Végezetül, néhányan ezt az utazási módot részesítik előnyben, hogy új ismeretségeket köthessenek. Egyedül sokkal könnyebb találkozni másokkal, mint csoportban. Jó módja egy csoportos kirándulás megtervezésének új emberekkel.


 

Igazítsd az ajánlatokat az ilyen típusú utazókhozHa egy egyéni utazó szállást szeretne foglalni, természetes, hogy csak egy személy után fizeti ki az árat. Éppen ezért azt tanácsoljuk a vendégházak és panziók tulajdonosainak, hogy a létszámnak megfelelő árat alakítsanak ki. Ez egy módja annak, hogy a magányos utazókat arra ösztönözzük, hogy foglaljanak szobát a mi létesítményünkben. Ma már léteznek megoldások arra, hogy közvetlenül a webhelyen javasoljanak személyenkénti árat. A foglalás során az utazó kiválaszthatja a személyek számát. Az ár automatikusan igazodik. A HOTELMENTŐK azt javasolja, hogy integráld ezt a lehetőséget a webhelyedre, kérj tőlünk segítséget, ha ez egyedül nem megy!


Annak érdekében, hogy az egyedül utazókat szállodádban megszállhassák, ajánlatos a tulajdonosoknak az elvárásaiknak megfelelő tevékenységeket ajánlani. Bár úgy dönt, hogy egyedül indul, az utazó sokkal nagyobb valószínűséggel találkozik új emberekkel. Tehát egy üdvözlő ital, show-k vagy akár kirándulások szervezése jó módja annak, hogy megkönnyítse az utazók találkozását. A relaxációs terület kialakítása lehetővé teszi, hogy a vendégkör egy ital köré gyűljön.


A demográfiai változások hozzájárultak az egyéni utazások fejlődéséhez. Számos oka van annak, hogy egyedül utaznak az emberek: a szabadság keresése, a személyes fejlődés vagy a vágy, hogy új embereket ismerjenek meg. Úgy tűnik azonban, hogy ezek az utazók a turizmus nem szeretett emberei. Nem találnak olyan ajánlatot, amely megfelelne az elvárásaiknak. Ez az új típusú ügyfélkör azonban nagy lehetőségeket rejt magában a szállodatulajdonosok számára. Éppen ezért a személyenkénti ár felajánlása és a rendezvények szervezése jó módja annak, hogy az egyedül utazókat arra ösztönözzük, hogy a MI szállodánkba foglaljanak szobát! 

 

Hotel marketing Blog