A világ legszokatlanabb szállodái

A világ legszokatlanabb szállodái

Több mint egy szálloda, ez már élmény! Egyre több szálloda szeretne egyedi élményt nyújtani vendégeinek, a világ legszokatlanabb szállodái pedig abszolút helytállnak ennek a kijelentésnek. Ezekben a szállodákban nem csak egy éjszakát tölthet el a vendégek, ez egy igazi koncepció, amelyet eladnak!
 

Íme a 2023-es válogatásunk a világ 15 legszokatlanabb szállodájáról

1. A könyvtár hotel (New York, USA)


10 emelet, 10 külön téma. Ezt kínálja a New York-i Library Hotel, így kaphatnak a vendégek egy szobát irodalomról, egy másik a történelemről vagy matematikáról szóló könyvekkel.


 

2. Senki-erőd (Isle of Wight, Egyesült Királyság)


Eleged van a városból, el akarod szakítani magad a világtól? Ezt kínálja a No Man’s Fort. Egyedülálló élmény egy privát szigeten. Az éjszakát egy régi 19. századi erődben tölthetik a vendégek. Varázslatos kilátás nyílik a tengerre és végtelenségére, valamint fel lehet mászni a világítótoronyba és kötelező átjárást ajánlanak a laser tag arénában.


 

3. The Nine Hours (Kiotó, Japán)

Verhetetlen ár egy igen kicsike "szobáért". A 2 négyzetméteren kényelmes ágyat találhatnak a vendégek az éjszakázáshoz vagy a szunyókáláshoz nagyon alacsony áron. A szálloda közös fürdőszobával rendelkezik. Persze annak megéri, aki tényleg nagyon olcsón, csak aludna egyet.


 

4. Karostas Cietums Hotel (Liepaja, Latvia)


Egy szállodává alakított régi börtön. Egy különleges élmény, amikor megbilincselve visznek egy „cellába”. A szálloda csak májustól októberig tart nyitva.


 

5. Das Park Hotel (Ottensheim, Ausztria)


Ez egy szálloda, amelynek szobái betontömbökön belül találhatók! Egyszerű, olcsó és különösen szokatlan módja egy szálloda építésének és ott tartózkodásának!


 

6. The Dog Bark Park Inn (Cottonwood, USA)


A Do Bark Park fogadó egy hatalmas beagle formájú építészet, a kutyabarátoknak szentelt szálloda. A belső tér is teljes egészében ebben a témában van berendezve.


 

7. A Burj Al Arab (Dubai)


Az 5 csillagos szállodákat már luxusnak tekinthetünk. Azonban gondolj bele milyen lehet az egyetlen 7 csillagos szálloda a világon. 321 méter magas, egy egész mesterséges szigetet foglal el, amelyet a Perzsa-öbölben hoztak létre. Ez felülmúlja bárki várakozásait.


 

8. Kokopelli-barlang (Farmington, USA)


Kokopelli barlangja egy mesterséges barlangban kialakított lakosztály. Az Új-Mexikó államban található szálloda erősen hasonlít a „Flintstones” otthonára! De nem kőkorszaki körülmények között! Ez egy szálloda minden szükséges kényelemmel egy kellemes és szokatlan tartózkodáshoz! 

  9. Elqui Domos (Chile)


Egy éjszaka a csillagok szemlélésével az ég alatt! Ezt kínálja a Elqui Domos, a világ 7 csillagászati szállodájának egyike. Mind a 6 lakosztály félgömb alakú és teleszkóppal felszerelt. 

10. One By The Five (Párizs, Franciaország)


A One By The Five, az egylakosztályos koncepciószálloda több mint meghívás, az ébredező álmodozó barlangja. Ez a fényűző és egyedi univerzum egy új élményben részesíti a vendégeket, sőt a felhőkbe emeli őket. 

11. Bjorli snow hotel (Norvégia)


A Bjorli hó egy hatalmas jégszerkezet, amelyet szállodává alakítottak át. A norvégiai Geiranger-fjordban található, egész télen nyitva tart. A mesterséges fények varázslatossá és egyedivé teszik a helyet. 

12. The Crane Hotel Faralda (Amszterdam, Hollandia)


Az 50 méter magas egykori kikötői daruban épült szálloda luxust és kényelmet kínál szokatlan környezetben. Amszterdam egyik legjobb szállodája, és lélegzetelállító kilátást nyújt az egész városra. 

13. Yunak Evleri Hotel (Kappadókia, Törökország)


Álomszobák, szálloda egy 5 csillagos hotel luxusával és kényelmével, mindez egy barlangban! Az 5. századi részekből álló szálloda egy 19. századi kastélyban, valamint több, közvetlenül a sziklába ásott házban kapott helyet. 

14. Le Tree Hotel (Svédország)


A fák szívében épült, egyedülálló és fényűző tartózkodást élvezhet a természettel teljes harmóniában. 

15. Le De Vrouwe Van Stavoren Hotel (Hollandia)


Ez a Hollandia északi részén található szálloda nyolc boroshordót alakított át szobákká. Éld át az élményt… 

Hotel marketing Blog